rossz poén

2020.09.10. 09:42

Viccből siklatta volna ki a kisvonatot a fiatal

Betontuskót rakott a sínekre, mert az szerinte vicces. Pedig nem.

K.G.

A Kaposvári Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy 17 éves fiú ellen, aki akadály létesítésével veszélyeztette a vasúti közlekedést Balatonfenyves közelében. 2020 márciusában, a kora délutáni órában, a Balatonfenyves-Somogyszentpál közötti, keskeny nyomtávú vasútvonal mellett sétált barátaival, amikor meglátott egy beton vasúti talapzatot, amit viccből keresztbe a vasúti pályára rakott.

Nem sokkal később a síneken Balatonfenyves felől megjelent egy szerelvény, melynek vezetője ugyan 150 méter távolságból látta a vonat kisiklatására alkalmas akadályt, azonban a vonatot csak úgy tudta megállítani, hogy a mozdony a beton talapzatot mintegy 40 méteres szakaszon maga előtt tolta. A balesetben senki nem sérült meg, illetve a mozdonyban és a pályatestben sem keletkezett kár. A mozdonyvezető értesítette a rendőröket, akik a közelben megtalálták a vádlottat. A fiatalkorú fiú a nyomozás alatt beismerte a bűncselekmény elkövetését, próbára bocsátás alkalmazására és pártfogó felügyelet elrendelésére tett indítványt ellene az ügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában