Kérdés nélkül szúrt

2022.12.12. 07:20

Azt hitte meglopják, ezért késelt

A Somogy Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki késsel támadt rá haragosára egy Somogy megyei szociális otthonban.

Illusztráció!

Fotó: Ground Picture

A vádirat szerint a szociális otthonban élő férfit dühítette, hogy a sértett rendszeresen felkeresi a szobatársát, mivel azt feltételezte, hogy a sértett lop a szobájukból. A vádlott ezért, amikor a férfi ismételten megjelent a szobájukban, szidalmazni kezdte őt, majd pofon ütötte, mire a sértett védekezésként az ágyra lökte az indulatos férfit. A vádlott ezt követően az ágy melletti szekrényből elővette a 8 centis kését, és hadonászó mozdulatokkal elindult a sértett felé, miközben azzal fenyegetőzött, hogy megöli. 

 

A sértett ezalatt kihátrált az ajtón, majd azt be akarta húzni maga után, azonban a vádlott az ajtórésen, egy felülről lefelé irányuló kaszáló mozdulattal a másik férfi irányába szúrt. A sértett ezt észlelve az ajtót befelé, a vádlott teste irányába tolta azért, hogy a vádlott kezét elüsse, ugyanakkor a szúrás így is elérte a szegycsontja tájékán.

A sértett a vádlott támadása során ugyan csak könnyű sérülést szenvedett, azonban – az eredményes védekezés hiányában - fennállt a lehetősége nyaki ideg- vagy érsérülés, illetőleg mellűri szervsérülés kialakulásának, ami életveszélyes állapotot eredményezhetett volna.  

Ezzel a késsel sebesítette meg a vádlott sértettet.

Az ügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában a férfival szemben börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

A fényképeket a nyomozó hatóság készítette a helyszíni szemle során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában