Viharos szél

2022.12.12. 07:39

Fát döntött a szél Inkén

Sonline

Az erős szél és a sok csapadék miatt a tűzoltók segítségére volt szükség országszerte a hétvégén, fák dőltek ki, ágak szakadtak le, pincék teltek meg vízzel közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vasárnap az MTI-vel.

 Veszprém, Baranya és Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe is munkát adott a tűzoltóknak a téliesre fordult időjárás, de térségünkben is akadt dolguk az erős szél miatt.  A Somogy megyei Inkén, a 61-es főút 169-es kilométerénél fa dőlt az útra, félpályán elzárta a közlekedést. A lánglovagok szabadították fel a pályát a közlekedés számára. 
A károk elhárításán folyamatosan dolgoztak a tűzoltók - írták a közleményben.

Vasárnap délutánra az OKF azt közölte az MTI-vel, hogy csökkent az időjárás okozta károk miatt érkezett segélyhívások száma. A katasztrófavédelem azonban továbbra is arra kéri az útnak indulókat, hogy tájékozódjanak az útviszonyokról és az időjárási körülményekről, valamint használják a katasztrófavédelem ingyenes VÉSZ-applikációját. Ha bajba jutott embert vagy sérült közművezetéket látnak, jelezzék a 112-es segélyhívón - írták.

Sávoly és Balatonszentgyörgy között leszakadt felsővezeték miatt akadozott a vasúti közlekedés. Nagykanizsa és Balatonszentgyörgy között pótlóbuszok szállították az utasokat a helyreállításig. A MÁVINFORM közlése szerint a sérült felsővezeték helyreállítását este 9 órakor fejezték be a szakemberek, amelyet követően újraindulhatott a vasúti közlekedés is az érintett pályaszakaszon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában