Fotók

2023.01.27. 13:40

Kigyulladt a gépész kollégiuma

Tűz keletkezett egy kollégium hatodik emeleti szobájában, Kaposváron, a Damjanich utcában.

Harsányi Miklós

Nagy füst szállt fel a Kaposvári SZC Eötvös Loránd Műszaki Technikum és Kollégiumának felső emeletének egyik szóbájából. A kaposvári hivatásos tűzoltók, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett, rövid idő alatt eloltották a lángokat. Jelenleg utómunkálatokat végeznek.

A videót egy olvasónk készítette.

Frissítés:

A tüzet a szoba lakója észlelte, aki megpróbálta elfojtani a lángokat, ám nem járt sikerrel. A kaposvári hivatásos tűzoltók nagy erőkkel (három gépjárműfecskendővel, vízszállítóval és a magasból mentővel) érkeztek a helyszínre és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett rövid idő alatt megfékezték a tüzet. A tizennyolc tűzoltónak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a többi helyiségre. Az emelet azonban füsttel telítődött, ezért azt átszellőztették az egységek. A kollégiumban huszonhárman tartózkodtak, akik sérülés nélkül elhagyták az épületet. 

 

 

 

13:57
Megérkeztek a friss képek a helyszínről

 

14:22
Megérkezett a hivatalos válasz!

Mihályka Szabina a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője megerősítette, hogy a helyszínre három tűzoltógépjármű-fecskendő egy létrás autó és egy víz szállító autó is érkezett. Előzetes információk alapján elektromos zárlat okozta a tüzet amit szóba lakója megpróbált eloltani. Mivel nem járt sikerrel, ezt jelezte a kollégium igazgatójának és hívták a katasztrófavédelmet. Az épületet kiürítették és senkinek nem esett baja. Helyszíni szemle alapján a 603-as szoba teljesen kiégett a szoba feketék a falak, ágy és bútorok is megsemmisültek. 

 A Damjanich utca érintett szakasza le van zárva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában