Fotók és videó

2023.02.20. 17:12

Nádas és aljnövényzet is lángra kapott a hétvégén Somogyban

Tizenöt tűzesethez riasztották a somogyi tűzoltókat a hétvégén.

Sonline

Kigyulladt egy hatvan négyzetméteres melléképület tetőszerkezete péntek délután Hedrehelyen, a Szabadság utcában. A kadarkúti önkormányzati tűzoltók mellett a szigetvári és a nagyatádi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, ahol az épület már teljes egészében lángolt. Az épületben méhészeti felszereléseket tartottak. Végül öt vízsugárral fékezték meg a lángokat.

A nádasban csaptak fel a lángok Nagyszakácsi Szabadság utcájában valamint Enying Marosi utcájában is, és a tűz lakóházakat veszélyeztetett. Előbbi helyszínen a helyi önkéntes és a marcali hivatásos tűzoltók közösen fékezték meg a lángokat, míg Enyingen a siófoki hivatásos tűzoltók fojtották el a tüzet.

Az esti órákban Látrány külterületén focipályányi területen lángolt az aljnövényzet a bejelentés szerint. A helyi és a karádi önkéntes, valamint a balatonboglári önkormányzati tűzoltók a helyszínre érkezve tapasztalták, hogy megközelítőleg három hektáron már leégett a rét. A lángokat sikerült rövid idő alatt eloltani az egységeknek.

Mintegy két hektárnyi területen, foltokban égett a nádas vasárnap délután Enying külterületén. A siófoki hivatásos tűzoltók vízsugárral és kéziszerszámokkal akadályozták meg a lángok továbbterjedését. A területen több szeméthalom is égett, amelyeket szétbontottak a tűzoltók, eloltották az izzó részeket, megelőzve, hogy a kommunális hulladék újra lángra kapjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában