Hiánypótló menhely

2023.03.10. 08:55

Hamis okirat is a látókörbe került a töreki lómenhelynél

K. R.

Fotó: Németh András

Mint arról korábban már beszámoltunk, könnyen a működésképtelenné válhat a haszonállatok gondozásával foglalkozó töreki Dharma Ló- és Állatmenhely, miután elveszíthet az azt működtető alapítvány egy fontos földterületet. A legelőként használt termőföldet az alapítvány egy korábbi tagja adta volna el egy másik tagnak, Berecz Gabriellának. Csakhogy a kifüggesztett földvásárlási hirdetményre más is jelentkezett, egy helyi vállalkozó, aki magát helybéli földművesnek vallotta. A kormányhivatal a helyi földbizottság ülése után neki ítélte meg az elővásárlási jogot. 

töreki dharma ló és állatmenhely Fotós: Németh András
Legelő nélkül maradhatnak a mentett állatok. 
Fotós: Németh András

Az alapítvány nem hagyta annyiban a dolgot, s ügyvédje segítségével feljelentést tett a rendőrségen, ugyanis álláspontjuk szerint a földet megvásárolni szándékozó vállalkozó nem él életvitelszerűen sem Siófokon, sem Törekiben, s nem is helyi földműves, hanem budapesti ingatlanfejlesztő. A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság Gazdasági Védelmi Osztálya azóta hamis okirat felhasználása vétség miatt ismeretlen személy ellen folytat nyomozást az ügyben. 

töreki dharma ló és állatmenhely Fotós: Németh András
Az alapítvány nem adja fel a harcot. 
Fotós: Németh András

A töreki állatmenhely hosszú évek óta hiánypótló tevékenységet végez a területen, ugyanis mentett haszonállatokat gondoznak, amelyekre egyébként valószínűleg csak a vágóhíd várna Czinkóczy Csabáék segítsége nélkül. Jelenleg összesen száznegyven állatot gondoznak a lómenhelyen, amely az értékes legelő nélkül vélhetően működésképtelenné válna, hiszen területe mindössze öt hektárra zsugorodna, amely nem képes ennyi állat takarmányát biztosítani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában