Ellenőrzés

2023.10.07. 05:30

Huszonnyolc sofőr bánta a rendőrségi akciót

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakemberei Kaposvár és vonzáskörzetének forgalmát ellenőrizték fokozottan.

Kovács Gábor László

Drónnal és civil autókkal kontrollálták a közlekedésbiztonság tekintetében legkritikusabb pontokat, valamint finn módszerrel is szondáztattak. A kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő járművezetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetették alá. Az akció ideje alatt a járőrök 465 gépjárművezetőt ellenőriztek, de egy sofőrnél sem merült fel az ittasság gyanúja. Azonban a biztonsági öv hiánya, a vezetés közben kézben tartott mobiltelefon használata, az irányváltoztatás szabályainak megszegése, valamint az elsőbbségi szabályok figyelmen kívül hagyása miatt összesen 28 esetben kellett intézkedniük. Az ellenőrzést négy civil gépkocsi, három járőrautó és egy drón segítette. A főkapitányság a vármegye szerte tervez további, ehhez hasonló jellegű forgalom-ellenőrzéseket, ezért arra kérik az autósokat, hogy mindig tartsák be a közlekedési szabályokat. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában