Sikkasztás

2023.12.05. 08:56

Kicsalta ügyfelei pénzét a siófoki ablakos

Nagyobb kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt emelt vádat az ügyészség egy negyvenes éveiben járó férfi ellen, aki viszonteladóként nem utalta tovább az ügyfelei által befizetett előleget, és ezzel több milliós kárt okozott.

Kovács Gábor László

A férfi ügyvezetője volt egy nyílászárókat forgalmazó siófoki cégnek, amely viszonteladói kapcsolatban állt több magyarországi gyártóval. A gyártók a megrendelt termékek, ablakok, redőnyök, párkányok elkészítését meghatározott százalékú előleg megfizetése után vállalták. A kereskedő azonban 11 sértettet ejtett tévedésbe úgy, hogy a megrendelt nyílászárókra kifizetett előleget nem, vagy csak részben utalta tovább a gyártó cégeknek, ezzel összesen 12 millió forint kárt okozott. Az ügyészség a Siófoki Járásbíróságra benyújtott vádiratában a férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában