Átverés

2024.04.04. 09:23

Elsikkasztotta a balatoni hajók felújítására szánt pénzt a netes csaló

A Fonyódi Járási Ügyészség sikkasztással vádol egy alföldi, büntetett előéletű férfit, aki aki internetes hirdetésekkel károsított meg gyanútlan balatoni hajósokat.

Kovács Gábor László

Fotó: Nagy Lajos

Magát hajófelújítással foglalkozó szakembernek feltüntetve internetes hirdetést adott fel egy közösségi portálon, így vette fel vele a kapcsolatot az a négy sértett, akik a különböző balatoni kikötőkben horgonyzó hajóikon szerettek volna felújítási munkálatokat végeztetni. 

A férfi 2021 és 2022 évben valamennyi sértettel megegyezett a munka elvégzéséről, és a kialkudott díj felét kérte átutalni az alapanyagokra. Azonban a szükséges anyagok csak egy részét vette meg, azt is kifogásolható minőségben. A kivitelezést sem minden esetben kezdte meg, illetve alig végzett tényleges munkát. A hajósok a megbízások nem megállapodás szerinti teljesítése miatt kérték vissza az átutalt pénzt, de ezt nem kapták vissza, mert a vádlott a rábízott összegeket ellopta. A sikkasztások értéke összességében meghaladta az egy millió forintot.

Az ügyészség a Fonyódi Járásbíróságra benyújtott vádiratában a jelenleg más ügyben kiszabott börtönbüntetését töltő, visszaeső vádlott ellen újabb szabadságvesztés büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában