Fotók

2024.04.02. 15:46

Lángba borult Somogy, szabadtéri tüzekhez riasztották a tűzoltókat

A somogyi tűzoltók mozgalmas húsvéti hosszú hétvégén vannak túl, miután 28 műszaki mentéshez és 15 tűzesethez riasztották őket.

Harsányi Miklós

A szén-monoxid-érzékelő jelzése miatt riasztották a tűzoltókat a kaposvári Zárda utcába. Az egység méréseket végzett, amely során kimutatta a mérgező gáz jelenlétét az ingatlan levegőjében. Az érzékelőnek köszönhetően senki sem sérült meg.

– Szombaton kigyulladt egy melléképület tetőszerkezete a kötcsei Arany János utcában – közölte a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. –  A siófoki tűzoltók négy vízsugárral küzdöttek a lángok megfékezésén, majd hőkamerával is átvizsgálták az épületet, de további izzó gócokat már nem találtak. A gyors tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a főépületre.

Összehordott szemetet és növényi hulladékot égettek szombaton Kürtöspusztán. A marcali egység egy vízsugárral eloltotta a tüzet. 

Fotó: Marcali HTP

Csaknem fél hektáros területen kapott lángra az aljnövényzet szombaton a marcali Erdőalja utcában. A tűz veszélyeztetett egy fiatal fásítást is a közelben.

Fotó: Marcali HTP

Háromezer négyzetméteren égett a nádas vasárnap az igali Ady Endre utcában. A kaposvári  tűzoltók rövid időn belül eloltották a tüzet és megszüntették a veszélyt.

Szennában is jelzett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap este, ahol a tűzoltók rekonstruálták az esetet és az ingatlan fürdőszobájában a mérőműszer kimutatta a szén-monoxid jelenlétét. Az eset során senki sem sérült meg. 

A katasztrófavédelem arról is beszámolt: tíz hektáros gondozatlan területen már két hektár leégett vasárnap délután Látrány külterületén, amikor a tűzoltó egységek kiérkeztek. A nagy szélben a lángok gyorsan terjedtek. A siófoki, a balatonboglári és a karádi tűzoltók küzdöttek a lángokkal, s csaknem két óra alatt sikerült teljesen eloltani a tüzet.

Fotó: Karád ÖTE

– Egy szuloki családi ház kéményében gyulladt meg a lerakódott korom és a füstelvezetőből szikrák pattogtak ki hétfő este – ismertette a katasztórfavédelem. – A barcsi hivatásos tűzoltók eltávolították a kazánból a parazsat, majd átvizsgálták az épületet, de a tűz nem terjedt tovább. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában