első a biztonság

2018.02.20. 17:55

Ezekre ügyeljünk, ha a havazás ellenére útnak indulunk!

Kaposváron ugyan nem okozott gondot kedden a havazás, ám napközben a megye számos térségében is hullott a hó, s további hóesésre kell számítani. Ezért jó tanácsokat tett közzé kedden a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság.

Harsányi Miklós

– Mielőtt bárki útnak indul, tájékozódjon az aktuális meteorológiai helyzetről és az útviszonyokról – hívták fel a figyelmet. – Csak megfelelő műszaki állapotú, a téli időjárási körülményekre felkészített gépkocsival keljen útra mindenki. Az autóba a szokásosnál több üzemanyagot érdemes tankolni, s mindenki feltöltött mobiltelefont vigyen magával.

Arra is fel kell készülni, hogy az autó elakadhat, ezért hasznos lehet a gépkocsiba bekészített takaró és meleg ital is. A járművet ne járassuk folyamatosan, hogy takarékoskodni tudjunk az üzemanyaggal. Ha egy helyben fűtés céljából járatjuk a motort tizenöt percenként szellőztessük is az utasteret. Akik  a tömegközlekedést választják, azok számítsanak megnövekedett várakozási időre. Aki bajbajutott járművet lát vagy segítségre van szüksége, hívj a 112-es segélyhívó számot.

Melegedőhelyeket a polgármester, vagy a védelmi bizottság döntése alapján nyitnak meg. Somogy megye melegedőhelyeinek listáját ide kattintva tekintheti meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában