hidegzuhany

2017.11.20. 20:00

Utcára kerülnek – kigyulladt és be is zár a rendőrségi konyha

Néhány hete beszámoltunk róla, hogy tűz keletkezett a rendőrségi konyhán, mely miatt a működtető Patent Bt. hetekig nem tudott főzni. Kiderült: vélhetően műszaki hiba okozta a tüzet, amely miatt a konyha falai bekormozódtak és az elektromos hálózatot is javítani kellett.

Koszorus Rita

A cég, mely a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság épületében van, három hétig kényszer pihenőre vonult. – A főnökünk kifestetett, kijavították az elektromos hálózatot és azt hittük, hétfőn kinyithatunk – mondta a Patent Bt. dolgozója, Solymosiné Pulai Karolina. – De kiderült, nincs tovább.

A rendőrség ugyanis felmondta a bérleti szerződést az éttermet üzemeltető céggel. A dolgozók kétségbe estek, hiszen év vége előtt nem sokkal nehéz lesz új állást találni. Solymosiné Pulai Karolina 12 éve dolgozott ebben az étkezdében pincérként. Őt leginkább az bántja, hogy ilyen hirtelen, egy hónapos felmondással szüntették meg a szerződést.

Megkérdeztük az üggyel kapcsolatban a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányságot is, s szerkesztőségünkkel a következőket közölték. – A bérleti szerződés a vonatkozó jogszabályok és a felek megállapodása szerint tartalmazza a bérleti jogviszonyban mindkét fél jogait és kötelezettségeit, egyúttal a bérleti szerződés megszűnésének, megszüntetésének eseteit – áll a válaszukban. A megyei rendőr-főkapitányság válaszában leszögezte, hogy a szerződés szerinti indokolás nélküli felmondást választották, s így szüntették meg a bérleti viszonyt.

A hosszú évek óta az épületben működő cég alkalmazottja szerint, azonban a hatóság arra hivatkozott a felmondásban, hogy ételszag terjeng az épületben. – Van egy már negyven éves szagelszívó berendezés, amelyet szóltunk, hogy javíttassák meg, mert nem működik – mondta Solymosiné Pulai Karolina. De semmi sem történt. Szerinte a rendőrség nem nézi azt, mi lesz a dolgozókkal, hiszen mindenkinek hideg zuhany volt a felmondás.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kérdésünkre azt a tájékoztatást adta: a Patent Bt.-vel munkaviszonyban álló dolgozók foglalkoztatása, az abból eredő munkáltatói kötelezettségek a Betéti Társaság felelősségi körébe tartoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában