Csokonyavisonta

2018.01.16. 19:23

Lenke néni példakép hitben, szelídlelkűségben

Szeretet és melegség áradt a mosolyából, szeretet gyúlt a szívekben. Peti Lenkét, a visontai református gyülekezet legidősebb tagját otthonában köszöntötték 90. születésnapján.

Gamos Adrienn

Lenke néni példakép lehet mindenkinek a szerény életével, hatalmas hitével, illetve szelídlelkűségével. Amikor tud, eljön a templomba, de otthon rendszeresen olvassa a Bibliát, énekelget... – A gyülekezet közmunkásai folyamatosan gondját viselik az egyedül élő idős asszonynak – tudtuk meg Perák Balázs gondnoktól.

Az egyházközség virággal, tortával köszöntötte, valamint a „Ki Istenének átad mindent” kezdetű dicsérettel, mely fia elvesztésekor megnyugvást adott neki. Harasztia Attila, polgármester Mahatma Gandhitól mondott el egy idézetet, míg Oláh Ilona lelkész zsoltárverset olvasott fel.

A nyugdíjas hagyományőrzők is köszöntötték az ünnepeltet, énekekkel és imával: „Te erősítsd meg erőtlenségem, hogy hősként vigyem keresztem. Adj annak igaz szeretetet, akinek én adtam életet. Áldd meg őt édes Jézusom, hogy találkozzunk Nálad egykoron.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában