ötmilliárd

2018.03.27. 11:30

Egymilliárd forinttal több jut szociális tűzifára

Az a település, amelyik nyert a pályázaton, több tűzifát kap a megemelt támogatásnak köszönhetően.

Góz Lilla

A kormány döntése nyomán a Belügyminisztérium mintegy egymilliárd forinttal megemelte a téli tűzifa vásárláshoz kapcsolódó szociális támogatást – közölte Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium államtitkára. A szociális tűzifa programra az ötezer lakosnál kisebb települések pályázhattak, a megemelt támogatásra a már nyertes pályázók számíthatnak, vagyis összesen 2255 település.

Pogácsás Tibor emlékeztetett, mintegy négymilliárd forintot volt a támogatás összege, ezt emelték most meg egymilliárd forinttal. Az önkormányzatoknak lehetőségük lesz arra, hogy jövő év februárjáig éljenek a támogatással.

Somogyban az idén február 15-éig több mint 200 település lakója kapott tüzelőt mintegy háromszázmillió forint értékben. A helyi képviselő-testületek bírálták el az igényeket, átlagosan a lakosok 1-2 köbméter kemény fát kaptak. Az idén Somogyban a legkisebb mennyiséget 71 ezer forint értékben Patca kapta, a legtöbbet pedig Nagybajom hatmillió forintot meghaladó értékben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában