Toponár

2018.03.21. 10:36

Várják a borokat és a pálinkákat a minősítő versenyre

Bor- és pálinkaminősítő versenyt rendez a Toponári Művelődési Házzal közösen a Deseda Tájvédelméért és Fejlesztéséért Egyesület.

Molnár Gábor

A mintákat csütörtökön 17 és 20 óra között a Toponári Művelődési Házban lehet leadni. Aki borral szeretne nevez, fajtánként kettő-kettő 0,75 literes üvegpalackban (jelöletlenül, felirat nélkül) vitt mintával teheti meg. A minősítési kategóriák: vörös bor, fehér bor és rozé. A bíráló bizottság elnöke Göncz Gábor lesz.

Aki pálinkával szeretne részt venni a megméretésen, az minősítési kategóriánként egy-egy 0,25-0,5 literes szabvány, jól átlátszó fehér üvegpalackban (jelöletlenül, felirat nélkül) leadott mintával teheti meg. A mintákat csütörtök 17 és 20 óra között a Toponári Művelődési Házban (Mikes Kelemen utca 45.) lehet leadni.

A minősítési kategóriák: 1. termesztett gyümölcsök, 2. vad- és erdei gyümölcsök, egyéb párlatok, 3. szőlő- törköly és borpárlattok. A bíráló bizottság elnöke Gyenesei István pálinkamester szakmérnők, nemzetközi párlatminősítő lesz.

A bor- és pálinkaminősítő verseny eredményhirdetése március 24-én, szombaton 18 órakor a Toponári Művelődési Házban lesz. A ceremónia után vacsora és élőzene várja a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában