a küszöb alatt

2018.03.07. 21:09

Visszavonulót fújt az influenza Somogyban

Az influenza figyelőszolgálatban kijelölt orvosok 101 személynél, a betegforgalom egy százalékában jelentettek influenzaszerű megbetegedést. Megyénkben a járvány intenzitása csökkent.

Harsányi Miklós

– Az egyes járások morbiditási értékeiben – százezer lakosra jutó megbetegedések száma – ismét megjelentek az eltérések, a Marcali Járás területén volt a legalacsonyabb – tájékoztatott szerdán a megyei kormányhivatal. – Ott már a járványküszöb érték alá csökkent, míg a Siófoki Járásban volt a legmagasabb, ahol még a küszöb felett van.

A kilencedik heti adatok szerint megyénkben alacsony intenzitású influenzajárvány van, s a vizsgálatok során kimutatott influenza vírusok nagy része influenza B vírus. Az előző hetektől eltérően a felnőtt, 25-34 éves korosztályban volt a legmagasabb a megbetegedés.

A látogatási tilalmakban az előző héthez nincs változás. Lényeges tudni: a cseppfertőzéssel terjedő kórokozók terjedés az enyhe időben könnyebb ugyan, de az influenzajárványra nagy valószínűséggel nem lesz jelentős hatással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában