pályázat

2018.04.03. 18:49

Határtalanul sok utazási lehetőség

Ezúttal 28 somogyi iskola pályázatát fogadták el. A második forduló április 30-án zárul.

Gy. Zs.

Folytatódik a Határtalanul program, melynek célja, hogy valamennyi diák úgy végezze el iskolai tanulmányait, hogy közben egy határon túli magyar közösséget is meglátogat. A távirati iroda közlése szerint nemrégiben 849 iskola, szervezet pályázatát fogadták el 2,2 milliárd forint értékben, vagyis több mint 25 ezer diák utazhat ebben a körben a határon túlra.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma lapunkkal közölte: ezúttal Somogy megyét illetően 28 iskola pályázatát fogadták el. A második forduló április 30-án zárul, s általános és középiskolák is pályázhatnak.

Szilágyi István, a Marcali Noszlopy Gáspár Általános és Alapfokú Művészeti Iskola főigazgatója szerint a program többek között a hátrányos helyzetű tanulók miatt is népszerű iskolájukban, ők enélkül aligha látogathatnának el külföldre, a határon túlra. Bár a marcali intézmény a nemrégiben nyert iskolák közt nem érintett, tavaly sikeresen pályázott, így az idén, május végén Erdélybe látogathat egyik osztályuk. A jövőben is szerepel terveik között, hogy pályáznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában