Szülőföldem Somogyország

2018.04.16. 17:42

A megyebál bevételéből kirándulhatnak az iskolások

A Somogy Megyei Önkormányzat hét éve a megyebál bevételéből támogatja az iskolák pályázatait. A tavalyi és az idei megyebál után diákonként nem ezer, hanem kétezer forinttal járultak hozzá a kirándulások költségéhez.

K. G.

A bőszénfai szarvasfarmra és a zselici csillagparkba készül az osztály, nagyon várja már a kirándulást a negyedik osztályos Sugár Heléna. A szennai iskolások a patcai Katica tanyán és a Balatonon is voltak már közösen, ebben segített a Szülőföldem Somogyország program.

– 2011 óta minden évben pályázunk erre a támogatásra, az elnyert összeg az útiköltséget, a múzeumi belépőket is finanszírozza a gyermekeknek – mondta Bendi Tiborné iskolaigazgató. – Számunkra az egy napos osztálykiránduláson nem az a lényeg, hogy minél messzebbre jussunk, hanem az, hogy a somogyi nevezetességeinket ismerjük meg.

Népszerű a program, mert a pályázat egyszerű, mondta Biró Norbert, a Somogy Megyei Önkormányzat elnöke, aki a szennai Fekete László Általános Iskolában adta át a támogatást. A megyei önkormányzat hét év óta a megyebál bevételéből támogatja az iskolák pályázatait. A tavalyi és az idei megyebál után diákonként nem ezer, hanem kétezer forinttal járultak hozzá a kirándulások költségéhez. A Szülőföldem Somogyország pályázat keretében a Balaton, a Dráva-mente és a Zselic térségébe látogató osztályok juthattak támogatáshoz.

Az idén már 53 iskola pályázott, míg a kezdetekkor, 2011-ben csupán 14. 2018-ban rekordszámú somogyi diákot, 1697-et tudtak támogatni összesen majdnem 3,4 millió forinttal. Hét év alatt összesen 6935 tanuló kirándulásának költségeihez járultak hozzá.

Biró Norbert hozzátette: a programmal szeretnék felhívni a figyelmet a megye természeti, kulturális és épített értékeinek sokaságára, és egyben a somogyi identitástudatot is erősítenék. A gyerekeken keresztül a szülőket is igyekeznek megszólítani. A program értéke, hogy sok olyan gyermeknek ad lehetőséget a szülőföld kincseinek a megismertetésére, akiknek erre a támogatás nélkül nem lenne lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában