pályázatok

2018.04.12. 13:09

Sikeres vállalkozások nélkül nincs sikeres ország

Pályázati forrásokról és a versenyképesség javításának lehetőségeiről is szó esett csütörtökön Kaposváron a Piac&Profit üzleti magazin által szervezett konferencián. Hogyha nincsenek sikeres vállalkozások, nincs sikeres ország és nincs sikeres Kaposvár sem, mondta Szita Károly a rendezvényen.

Gy. Zs.

A program elsődleges célja az, hogy bemutassa a vállalkozásoknak a 2020-ig hazánk számára rendelkezésére álló európai forrásokat, melyek pályázatokon érhetők el – tudtuk meg Demcsák Lajostól, a Piac&Profit kiadói igazgatójától. Ezzel együtt a kiegészítő magyar forrásokról, az új európai adatvédelmi rendeletről is szó esett. Mint megtudtuk, még lesznek elérhető pályázatok a közeljövőben, többek között az informatika, turizmus, eszközbeszerzés területén.

– Hogyha nincsenek sikeres vállalkozások, nincs sikeres ország és nincs sikeres Kaposvár sem – mondta köszöntőjében Szita Károly polgármester. – Örömmel jelentem, hogy a város és a kaposvári gazdaság is erősödik. Évről évre nő a kaposvári vállalatok árbevétele, s évről évre nő a kaposvári vállalkozások által befizetett helyi adó is.

Varga József, a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke előadásában a szakképzés fontosságát hangsúlyozta. Többek között arról is szólt, hogy a kamara szakmai klubokat működtet, melyek lehetőséget adnak a vállalkozásoknak a véleménycserére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában