Szezon van!

2018.05.25. 11:30

Szedd magad! Epret egyenesen az ültetvényről

Beindult az eperszezon, az országban több helyen is szedd magad akcióval csábítják a vevőket. Így Somogy megyében Marcaliban van lehetőség szamócát szedni.

Koszorus Rita

piac

Az igazi eperrajongók a szedd magad akciókat keresik, ilyet Somogyban is lehet találni. Marcaliban, Horváth László ültetvényén várják a piros gyümölcs rajongóit, ahol egy kilogramm 550 forintba kerül és egy személy minimum két kilogrammot kell, hogy szedjen. – Sokan érdeklődnek az akciónk iránt – mondta Horváth László. – Vannak visszajáró vásárlók és sok az új érdeklődő. A legtöbben a környező településekről jönnek hozzánk.

Horváth László elmondta: szerényebb a termés az idén, mint egy évvel korábban. Hiszen télen több növény is elfagyott, ezért azokat pótolni kellett. Az új telepítés azonban még nem terem.

Heresznyén is lehetett tavaly epret szedni, az idén azonban nem hirdették meg a szedd magad akciót. – Mégis sokan érdeklődnek – mondta Szarka Árpád. – Most ilyen akciónk nincs, viszont a lekvárnak való ládás kiszerelésű epret sokan viszik. Erre előrendelést veszünk fel, naponta 100 ládával adunk el.

Heresznyén jó lett az epertermés, a leszüretelt gyümölcs között nagyon sok az extra méretű, lédús szamóca. A felvásárlási árak azonban nagyon alacsonyak, ezért is döntenek a termelők általában a direkt értékesítés mellett, s emiatt hirdetnek országszerte szedd magad akciókat is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában