parádé

2018.05.13. 18:26

Tuning és gumifüstölés a Rinyánál

Nagy füst és égett gumiszag; ezernél is több érdeklődő előtt, nyolcadik alkalommal rendezték meg az autósok találkozóját és szlalom versenyét Nagyatádon.

Györke József

Amíg az autósok különféle bemutatókon és próbákon vettek részt, addig három fordulóban mérték össze tudásukat a szlalom verseny résztvevői. Sokan voltak kíváncsiak Erdős Csaba motoros és quados bemutatójára. A kaszkadőr a segítőivel, – Szlávy Eszterrel és Katona Ádámmal – a fizika törvényeit meghazudtoló bemutatót tartott. Akinek kedve és mersze volt, az helikopteres városnézésen is részt vehetett.

Pünkösd Márton kulturális igazgató elmondta: a szlalom versenyre ötvenhárman jelentkeztek, s három futamban mérték össze tudásukat, s nyolc kategóriában díjazták az első három helyezettet. A szlalom verseny abszolút legjobbjai: Czang György a 2107-es Ladájával nem csak futamgyőztesként, hanem a legtechnikásabb versenyzőként különdíjat is kapott. Őt követi Todero Zoltán a Wartburg szöcskéjével, valamint Jantó Attila a Fiat Puntójával – mondta Merencsics Árpád autóversenyző – a szlalom verseny rendezője.

A kemping területén mintegy száznyolcvan autó sorakozott fel, hogy az érdeklődők bepillantást nyerhessenek a tuningolás világába. Kakas Arnold, tuning-felelős rendező elmondta: a kipufogó hangnyomást a Lentiből érkezett Bódi László nyerte négyütemű Wartburgjával és a 127 decibellel. Elmondta: ő húsz éve csak Wartburgokat hajt. A leghangosabb egy Toledo 100-as volt 154,7 decibellel. Húsz autó került fel a díjazott toplistára, négyen különdíjat kaptak. A legszebb autókat is díjazták, hat jármű érdemelt ki ezen a téren elismerést: a koronát egy fehér 6-os BMW nyerte. Ormai István polgármester elmondta:jó látni hogy mennyi fiatal érkezett az eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában