összefogás

2018.07.14. 14:00

Apró gyöngyökből még nagy segítség is lehet

Izomsorvadása ellenére nem hagyja el magát a 12 éves Lisztes Nárcisz. Gyöngyökből készít fácskákat a nagybajomi kislány, az apró kézműves alkotásokból befolyt összeget gyógykezeléseire fordítja. Nárcisz 11 éve küzd betegségével, kitartására a bűvészvilág is felfigyelt, összefogtak a kislányért.

Stanics Adrienn

– Mit látsz? Üres a dobozom? Akkor mondjuk el együtt a varázsigét! Hókuszpókusz, csiribícsiribá, na mi van most benne? És máris potyognak az apró cukorkák Nárcisz elé az ágyára. A kislánynak Szentgörgyi-Tili Edina gyakran mutat bűvésztrükköket. A kórházban ismerkedtek meg, ahol Edina önkéntesként segít a gyermekeknek elfelejteni azt, hogy betegek. A bűvész annyira megszerette Nárciszt, hogy nemrég egy budapesti jótékonysági est szervezését is elkezdte, hogy a családot is támogatni tudják. – Néhány hete kezdtem el szervezni az estet, s én csodálkoztam a legjobban, amikor nevesebbnél nevesebb bűvészek jelentkeztek fellépőnek – mondta az est főszervezője, a kaposvári bűvész Szentgyörgyi-Tili Edina. – Eddig összesen tizennégyen vagyunk, akik elkápráztatjuk majd a közönséget, és a befolyt összeget Nárcisznak ajánljuk. Fontos számomra, hogy segítsék, nagyon a szívemhez nőtt a rendkívül szorgalmas és humoros Nárcisz.

A nagybajomi kislánynak nagy szüksége van a segítségre, ugyanis 8 hónapos kora óta izomsorvadással küzd. Szülei mindent megtesznek, hogy állapota ne romoljon, egyedül a szemét és a szívét nem kezdte még ki a betegség. Az izomsorvadás jelei más szervein eltérő mértékben jelentkeztek. Ennek ellenére Nárcisz nem hagyja el magát, amikor csak teheti, kis fácskákat készít gyöngyökből. A kislány azt mondja: mindegyik színt szereti és imád dolgozni a drótokkal, az apró gyöngyökkel. Van egy kiskutyája, aki az ágya széléről figyeli a pici ujjakat munka közben. A felajánlott adományokat a gyógykezelésére fordítják.

Édesanyja azt mondja, minden forintra szükségük van, hiszen összesen négy gyermeket nevelnek, ráadásul most az autójuk is elromlott. A szülők egy olyan gyógyszeres terápián gondolkodnak, ami tb-támogatás nélkül több tízmillió forintba kerülhet. – Először a gerincét kell rendbe hozni, mert csak akkor lehet majd a gyógyszert méltányossági alapon igényelni – mondta Lisztes Adrienn, Nárcisz édesanyja. – Egy kezelés ára tb-támogatás nélkül 25 millió forint. Ha valaki megműtené Nárciszt, és a gerince egyenes lenne, akkor újra beadhatjuk a méltányossági kérelmet a rendkívül drága gyógyszerre.

A jótékonysági bűvészestre a család is szeretne elutazni, amely egyébként július 28-án, szombaton lesz a fővárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában