Nagyszakácsi

2018.08.07. 09:58

A káposztaleves, csülök, rétes variáció hozta meg a győzelmet

A Tapsonyért Faluvédő Egyesület nyerte meg a Nagyszakácsiban rendezett főzőversenyt.

Sonline

Kóstolja meg Somogyországot – amatőr pogácsaszaggató- és sütő versenyt rendeztek Nagyszakácsiban, ahol elkészítették a megye polgármestereinek kedvenc ételeit is. Az idei rendezvényen húsz csapat terítette meg Somogyország asztalát.

A pogácsasütő versenyen a harmadik helyet Kisgyalán szerezte meg, míg a második Gadány, az első pedig Szentgáloskér lett. A pogácsaszaggató viadalon a böhönyei Németh Imre a harmadik helyen zárt, a képzeletbeli dobogó második fokára a tapsonyi Peti Eszter állhatott fel, a legügyesebbnek a varászlói Bata Sándorné bizonyult.

Főzőversenyt is rendeztek, ahol finomabbnál finomabb ételek készültek. A harmadik helyet – bakonyi betyárlevessel – az Együtt Bakházáért Egyesület érdemelte ki, a második helyen a csülökpörköltet készített Varászló végzett, a győzelmet a Tapsonyért Faluvédő Egyesület szerezte meg, ők lucskos káposztalevest főztek, újragondolták a csülök pékné módra sültet és „kőtrétest” is sütöttek.

Az eseményen Nagy László, a kaposvári Profilmax nyomda tulajdonosa különdíjat vehetett át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában