időjárás

2018.11.04. 07:00

Pára és ködfoltok: napsütés váltja a reggeli borús időt

Pára és ködfoltok, ezek jellemzik a vasárnap reggelt, majd fokozatosan kisüt a nap, de késődélután megint vastagodik a felhőzet, de esőre nem lesz.

Sonline

– Vasárnap hajnalban pára és ködfoltok képződhetnek, melyek a reggeli, délelőtti időszakban, elvékonyodnak, eloszlanak, és pár órás, szűrt vagy erősebb napsütésben lehet bízni – írta előrejelzésében az eumet.hu. – A délután második felében, este megint vastagodik és összefüggőbbé válik a felhőzet felettünk. Esőre sehol sem kell számítani. Gyenge vagy mérsékelt délkeleti szél fúj, éjjel mérsékelt vastagságú felhőzet mellett ismét pára és ködfoltok képződhetnek.

A hőmérséklet átlaga

vasárnap reggel 9 fok

vasárnap délután 20 fok

hétfő reggel 9 fok

A folytatás

A jövő hét első felében a frontok elkerülik hazánk térségét. Nyugodt, átlagosnál enyhébb, őszi időre készülhetünk eső vagy erősebb légmozgás nélkül, de időnként kialakuló mérsékelt vastagságú felhőtakaróval, jelentősen csökkentve a napsugarak erejét. A hajnali párásság, ködfoltok is növekvő eséllyel maradhatnak meg tartósabban. Lassan, fokozatosan, heves időjárási események nélkül kezd csökkenni a hőmérséklet.

Csütörtökön is enyhe, nagyrészt napos, időnként, helyenként mérsékelten felhős idő a legvalószínűbb, de északira fordul várhatóan a légmozgás. Erős széltől nem kell tartani. Pénteken és a hétvégén változóan felhős-napos, reggelenként párás, ködfoltos idő ígérkezik további lehűléssel. A hét legvégére előreláthatólag felülről megközelíti a hőmérséklet az évszakos átlagot.

Orvosmeteorológia

Vasárnap sem lesz front térségünkben, viszont az évszakhoz képest melegebb idő miatt sokaknál melegfronti tünetek továbbra is jelentkezhetnek. A fokozottan érzékenyek körében fejfájás, migrén, tompaság, fáradékonyság, koncentrálási problémák, keringési panaszok és vérnyomás-ingadozás előfordulhat. Reggel a párás, ködös, nyirkos tájakon átmenetileg a kopásos eredetű ízületi panaszok felerősödhetnek. A felhős, borongós tájakon élők közérzete, valamint hő- és komfortérzete romolhat, viszont a naposabb tájakon érdemes lesz egy hosszabb sétát tenni a szabadban, mely javíthatja hangulatunkat. (forrás: Időkép)

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap a hajnali, reggeli órákban többfelé okozhat pára, köd korlátozott látási viszonyokat, de helyenként délelőtt is találkozhatunk párás, ködös körzetekkel. A reggeli órákban néhol ködszitálás miatt lehetnek vizesek, csúszósak az utak. Napközben a naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Az évszakhoz képest melegebb idő miatt figyelmetlenebbek, tompábbak lehetünk, a balesetek elkerülése érdekében vezessünk fokozott figyelemmel! (forrás: Időkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában