információs pont

2018.11.13. 19:00

Segítséget nyújtanak az egyenlő esélyekért

Huszonkettő információs és koordinációs pont nyílt a közelmúltban országszerte, köztük Kaposváron a Család- és Gyermekjóléti Központban nyújtanak segítséget a tanácsadók a fogyatékossággal élő gyerekeknek és felnőtteknek.

Góz Lilla

– Az első mozgáskorlátozott ügyfelünk speciális eszközök igénylésében kérte a segítségünket, egy másik fogyatékos felnőtt a képzési lehetőségekről és a szociális juttatásokról érdeklődött – mondta el Stekler-Pallósi Kata, a kaposvári iroda fogyatékosságügyi tanácsadó.

– Igyekszünk ismerté tenni a szolgáltatásainkat és feltérképezni, mit tudnak nyújtani a fogyatékosaink számára a társszolgáltatók – mondta Fábián Sándor, a kaposvári iroda másik tanácsadója. Megjegyezte: Somogy 325 ezer lakosának öt százaléka él bevallása szerint fogyatékkal, sokan közülük felnőtt kori beszédproblémákkal küzdenek.

– Az uniós pályázat révén 3,3 milliárd forintból a hálózat kialakítása mellett az autizmussal élőknek tanácsadás, a beszédproblémákkal küzdő felnőtteknek logopédiai foglalkozás, valamint az alternatív kommunikációt használóknak eszközfejlesztés is lehetővé válik – mondta Simonics Benjámin, a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. irodavezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában