Különdíj Kaposvárnak

2018.12.04. 13:44

Különdíjas lett Kaposvár Brüsszelben

Az Európai Bizottság Access City-különdíját kapta Kaposvár az akadálymentesítés iránti elkötelezettségéért, az e téren végzett munkájáért.

Sonline

dav

Az elismerést Borhi Zsombor alpolgármester vette át Brüsszelben a bizottság és az Európai Fogyatékossági Fórum által szervezett konferencián és díjátadó gálán.

Egyenlő hozzáférést kell biztosítani a városi léthez a fogyatékkal élőknek, ez a gondolat hívta életre az Európai Bizottság Acces City-díjait, amelyet immáron kilencedik alkalommal ítéltek oda azon európai városoknak, amelyek élen járnak az akadálymentesítésben. Ötvenkét pályázó város közül Kaposvár, a hollandiai Breda, a franciaországi Evreux, a lengyelországi Gdynia és a spanyolországi Vigo került az idei díjazottak közé.

A városunk akadálymentesítéséért végzett munkát különdíjjal jutalmazta a zsűri. Kaposvár alpolgármestere felszólalásában köszönetet mondott a város fogyatékkal élőket képviselő szervezeteinek és polgárainak, azoknak, akik segítenek mindenki számára elérhető, jobb településsé tenni Kaposvárt.

Kaposvár a pályázatában kitért a közterületeken, a közlekedésben és a turizmus területén eddig végrehajtott számos kezdeményezésére, a közintézmények akadálymentesítésére, illetve vázolta a jövőbeli terveit is.

Az ünnepélyes átadón részt vett Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztos is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában