Senior program

2018.12.05. 19:28

Nagy sikert aratott a senior program

A szenvedélyek féken tartása, a droghelyzet napjainkban, az asszisztált reprodukció és a hippológia is terítékre került a senior egyetem tizedik félévében.  A programsorozatot ünnepélyes keretek között zárták a Kaposvári Egyetemen, ahol a hallgatók tanúsítványt vehettek át.

Koszorus Rita

Aki mind az tíz félévet teljesítette oklevelet kapott. Ismét hét tudományterületen tartottak előadásokat a szakemberek a nyugdíjas éveikben is aktív senior hallgatóknak, azonban idén több: 14 tudományágban hallgathattak meg 19 előadást.

Erre a félévre tizennégy korábban népszerűnek bizonyult előadót is visszahívtak, köztük Zacher Gábor toxikológust, Varga László megyéspüspököt, Rosta István tudománytörténészt, vagy éppen Horn Péter rektor emeritust.

A tizedik szemeszterben 383 hallgató vett részt rendszeresen a meghirdetett programokon, a legtöbben a színházművészeti témájú előadásra voltak kíváncsiak, ahol Teremi Trixi színművésznő és Lugosi Claudia színésznő szolnoki Szigligeti Színház művésze adtak elő.

A senior egyetem programjaira a legtöbben Kaposvárról és Somogyjádról érkeztek , de összesen öt megyéből vonzottak érdeklődőket.

A kurzusok nagy sikert arattak, hiszen az első félév óta két és félszeresére nőtt a regisztrált résztvevők száma. Az átlagos létszám is emelkedett a félévek alatt, hiszen negyedével többen voltak kíváncsiak a meghirdetett programokra, a minden előadáson részt vettek száma pedig mára megnégyszereződött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában