videó

2018.12.02. 17:27

Ünnepi fénybe öltözött Kaposvár

Ünnepi fénybe öltözött Kaposvár. Vasárnap este Szita Károly polgármester és a gyerekekkel közösen felkapcsolta a díszvilágítást, ezzel pedig elkezdődött az adventi programsorozat.

Góz Lilla

– Gyere ide az én helyemre kincsem, innen jobban látsz – kelt fel a padról a nagymama átadva a helyet unokájának, hogy állva többet láthasson a pajtaszínházból. A Kodály iskolások adventi műsora nyitotta meg a várakozás időszakát.

– Felemelő és egyben megható is, hogy megint ilyen sokan fontosnak érezték azt, hogy advent első vasárnapján együtt legyünk – kezdte köszöntőjét Szita Károly. Kaposvár polgármestere a hagyományokhoz híven egy mesét hozott az ünneplőknek. Egy magányos férfiről mesélt, akit barátai hívták meg vendégségre. Az utcán bandukolva találkozott egy kisfiúval, aki a kirakatban lévő betlehemet nézte. Száz forintja volt, amit úgy talált. Erre a férfi azt mondta ez egy varázslatos érme, ezért bármit megkaphat. A boltba beérve az idős eladó oda is adta a betlehemet és nem engedte a segítőnek kifizetni. Mosolyogva összenéztek, mert tudták adni sokszor szebb és jobb, mint kapni.

Karácsonyig a Kossuth téren számos kulturális programmal és kézműves vásárral várják az érdeklődőket. A belváros háromszáz ezer izzó fényárjában úszik esténként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában