új remény

2019.01.28. 17:41

Márciusban újraépítik a nágocsi anyaotthont

Teljes terjedelmében megsemmisült a nágocsi Árvácska Anya- és Csecsemőotthon jobb szárnya tavaly novemberben. Azóta az édesanyák és gyermekeik visszaköltözhettek az épület elülső szárnyába. A tüzet elektromos zárlat okozta, a tervek szerint márciusban állnak neki a helyreállításnak.

Góz Lilla

– December 14–én költözhettek vissza az anyák gyermekeikkel a másik szárnyba, a karácsonyt itt töltötték – mondta el Nagy Csabáné, az Árvácska Anya- és Csecsemőotthon vezetője. Hozzátette: január 28–án, hétfőn kapták meg a hivatalos értesítést, hogy elektromos zárlat okozta a tüzet, amely következtében megsemmisült a 2002–ben épült lakrészek.

– Nagy szerencse, hogy senki sem sérült meg a tűzben. Az eset után megmozdult az ország. Sorra érkeztek a csomagok, felajánlások a bankszámlánkra. Szeretném megköszönni azoknak, akik pénzadományaikkal segítettek – mondta meghatottan Nagy Csabáné. Az otthon vezetője hozzátette: a magyarországi Kopt egyház főesperes, a ferences szerzetesek és a Mazsihisz is segítette őket a bajban. Kicsit szűkösen, de mindannyian az első részben laknak gyermekeikkel. Van, aki viszont a történtek után hazaköltözött, családja visszafogadta.

– A tervek szerint márciusban állunk neki a helyreállításnak az egyházkerület és az adományozok felajánlásaiból. A romokat elszállíttattuk, ideiglenes fóliatető takarja a kiégett tetőszerkezetet. Födémig kell bontani, majd utána tudjuk újraépíteni a tetőszerkezetet. Szeretnénk, ha legkésőbb szeptemberben vissza tudnának költözni a lakók egykori otthonukba – mondta el az otthon vezetője. A református egyházi fenntartású Árvácska Anyaotthon 1995. január 12–én kezdte meg működését, azóta már 35 főnek tudtak otthont biztosítani. A kezdetek óta több 680 válsághelyzetbe jutott anyát és gyermekeiket segítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában