regiment

2019.01.11. 14:00

Toborzókörúton a somogyi katonák

A kaposvári toborzó és érdekvédelmi központ munkatársai 19 középiskolában tartanak előadást a továbbtanulási lehetőségekről: Somogyban továbbra is rendkívül vonzó a katonai hivatás.

Harsányi Miklós

A honvéd tisztképzés iránt érdeklődőket a budapesti Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi- és Honvédtisztképző Kara várja, ahol öt szakirányon zajlik a képzés. Horváth Jenő őrnagy, a kaposvári 4. Toborzó és Érdekvédelmi Központ parancsnoka közölte: a BSC képzés időtartama nyolc félév, melynek végén a végzős fiatalok hivatásos tiszti állományban kezdhetik meg szolgálatukat a Magyar Honvédség kötelékében. Tavaly megyénkből hat fiatalt vettek fel az egyetemre.

– A szentendrei Altiszti Akadémia képzési rendszere szeptembertől új formában várja a haza szolgálata iránt elhivatott fiatalokat – hangsúlyozta az őrnagy. – Ez a program szisztematikusan egymásra épülő, teljesítmény- és tudásközpontú képzési rendszer lesz és több mint 20 szakirány várja a jelentkezőket. S a folyamatos képzés lehetőségével párhuzamosan, az életre szóló karrier biztosítását is magába foglalja. A képzésre legalább 18 éves, érettségizett, büntetlen előéletű, megfelelő egészségügyi, pszichikai és fizikai állapotú fiatalokat várnak.

A képzés időtartama egy év, mely öt hét alapképzésből, 18 hét altiszti alaptanfolyamból és 20-24 hét szakmai felkészítésből áll. Az altisztképzés alatt az érettségizett közkatonai alapilletménynek megfelelő összeget – közel 180 ezer forintot – kapnak kézhez a hallgatók. A képzés végén a frissen avatott őrmesterek hivatásos jogviszonyban kerülnek a honvédség állományába. A továbbtanulási lehetőségekről január 24-én Szentendrén nyílt napot rendeznek. Eközben Somogyban is folytatódik az a rendezvénysorozat, melyen a középiskolások vesznek részt. A katonai tanintézetek kínálatáról esik szó, decembertől februárig 19 helyszínre látogatnak el a kaposvári toborzó központ munkatársai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában