Szakály Sándor

2019.03.20. 19:19

A múltat minden hibájával vállalni kell

Históriás nemzet a miénk, mert a múlton növünk fel – idézte vissza gyermekkorát a törökkoppányi származású Szakály Sándor történész, amikor a cipész és csizmadia nagyapja mesélt neki arról, hogyan verte meg Kinizsi a törököt.

K.G.

A Veritas Történetkutató Intézet főigazgatója a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) kaposvári csoportjának meghívott vendégeként szerdán tartott előadást a kaposvári püspökség nagytermében. A professzor hangsúlyozta: a múltunk bemutatása nem jelenti azt, hogy csak egyféle igazság létezik, mert a megírt és a megélt történelem különbözik.

– Lehetnek kérdések, amiket másként látunk, de közösen kell törekednünk arra, hogy egy tisztességes Magyarországot építsünk, megtartva benne azokat az értékeket, amelyeket a múltban eleink megőriztek – mondta Szakály Sándor. A történész hozzátette: a múltat minden hibájával vállalni kell, mert csak a múlt ismeretében lehet országot és jövőt építeni. A mai Magyarország helyzetét Szakály Sándor reményt keltőnek tartja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában