programkavalkád

2019.03.27. 17:09

Kinyíltak a virágok, kezdődhet a Nárcisz ünnep Kaposváron

Sárga és fehér színben pompázik a Rippl-Rónai villa udvara. Az elmúlt napokban szinte már az összes nárciszvirág kinyílt az emlékház kertjében.

Marosi Gábor

A hagyományokhoz hűen ezért ismét megszervezik a Nárcisz ünnepet. Az idei programok ezen a hétvégén, március 30-án, szombaton lesznek, számoltak be a szervezők a szerda délelőtti sajtótájékoztatón. – Minél több kaposvárit és környékbelit várunk az ünnepre – fogalmazott Lechner Judit, a Rippl-Rónai Múzeum múzeumpedagógusa. – Minden korosztályra gondoltuk, így a gyerekek és a felnőttek is találnak maguknak programot. Idén már a villa kapujában elkezdődök az ünnep, a bejáratnál Kovács Dezső prímás és a Dió Banda muzsikája fogadja a vendégeket. A színpadon is egymást váltják a produkciók, fellép az Arcadelt Kamarkórus, Auguszt Bárió, az Eccpecc Gyerekzenekar és a Z Generáció is – mondta Lechner Judit.

A korábbi évekhez hasonlóan a Compass Egyesület külföldi fiataljai korhű ruhákban idézik meg Rippl-Rónai József korát. Az iparművészeti iskola tanulói pedig különféle programokkal várják a nárcisz ünnep résztvevőit. Arcfestéssel, fejdíszekkel és papírkivágásos animációval is készülnek. Ábrahám Levente a Rippl-Rónai Múzeum igazgatója hangsúlyozta: a nárcisz ünnep jó alkalom arra, hogy erősítsék a hagyományos múzeumi munkát, emellett pedig a kaposváriak és a más településről érkezők megismerhetik azt a kaposvári „brandet”, amelyet Rippl-Rónai József jelent a városnak. Az ő munkássága ugyanis európai hírű, amit ápolni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában