növekedési ütem

2019.03.13. 16:32

Növelnék a taglétszámot a Balaton-parti közösségek

A Kelet-Balatoni Nyugdíjas Kistérség közelmúltban megtartott tanácskozásán a tizenhárom tagszervezet vezetői és helyettesei vettek részt.

Varga László

Bár az értekezlet munkajellegű volt, mégis inkább az összetartozásról, a kapcsolatok ápolásáról, a közös programokról és a napi gondjaikról esett több szó a találkozón kissé ünnepélyes jelleget is adva az eseménynek. Ezt támasztották alá a vendéglátó nyugdíjas klub vezetőjének, Gégény Antalnénak a megnyitójában elhangzott gondolatai is. Szatmári Kornélia polgármesterrel egyetértettek abban, hogy ünnep minden olyan összejövetelt, amelyen szeretetre, tartalmas emberi kapcsolatokra, megbecsülésre vágyó, sokszor magányos időskorúak vesznek részt.

Ádánd azon települések közé tartozik, ahol az önkormányzat minden támogatást megad a nyugdíjas klubnak is, ennek ellenére folyamatosan csökken a közösség létszáma, pedig igazán tartalmas programok várják őket minden évben. – Lassan elfogyunk, pedig településünkön is sok az egyedülálló, magányos időskorú – húzta alá Gégény Antalné. – Valamiért mégsem akarnak közénk jönni, pedig szeretettel várjuk őket.

Mint utóbb kiderült, a helyiek gondjai nem egyediek, így vélhetően a megoldást is közösen kell megtalálniuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában