érmeháló

2019.10.17. 20:00

Ne csak a profitról szóljon az üzlet

Első konferenciáját tartotta Kaposváron az ÉrtékMegőrző (ÉrMe) Hálózat, ahol az egy éve működő kaposvári közösség tagjai hallhattak előadásokat az értékközpontú gazdaság szemlélet témájában.

Koszorus R.

Fotó: Lorincz Attila Sandor

– Az ÉrMe Hálózat tizenkét vállalkozóval indult – mondta el lapunknak Szente Balázs, a hálózat egyik alelnöke. – Ők úgy gondolták, hogy azonos kérdéseik és problémáik vannak, ezért érdemes lenne közösen megoldásokat keresni.

 

Hiszen a mindennapi munka során olyan kérdések merülnek fel, mint mit kezdjenek a profittal, legyen -e lelkifurdalásuk amiatt, hogy ők jobban élnek, mint mások vagy éppen hogyan lehet keresztény értékrendűként, ugyanakkor jó vállalkozóként jelen lenni a gazdaságban.

– Jelmondatunk: az üzlet több, mint profit – emelte ki Szente Balázs. A kaposvári ÉrMe találkozó első felszólalója Varga László, megyéspüspök volt, aki saját vezetői tapasztalatait osztotta meg a Biblia tanításainak fényében. – Én egy kétezer éves világméretű cég helyi vezetője vagyok, a Keresztény Egyházé – fogalmazott a megyéspüspök. – Az egyház sem magáért van, küldetése van, hogy az evangélium értékrendjével a társadalom és a gazdaság minden területét kovászként áthassa.

Varga László hozzátette: fontos, hogy a keresztény értékrendű gazdasági szemlélet széles körben elterjedjen és a gazdaság ne a szemeteskosár kultúráját hirdesse. – A nem hasznos embereket leselejtezik és kidobják – tette hozzá Varga László. – Ezzel szemben a Biblia gazdaságtana felhívja a figyelmet arra, hogy pihenni is kell. Ezt az értékrendet szeretnénk megjeleníteni és láthatóvá tenni az Érme Hálózat által.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában