emlékezés

2019.12.09. 09:00

Mécsesek és lufik a csillagtestvérek emlékére

Csillagtestvérekért gyúltak ki a fények Kaposváron a Kossuth téren december második vasárnapjának estéjén.

Góz Lilla

A gyermeküket elvesztett családok és együttérző hozzátartozók gyújtották meg a csendes emlékezés gyertyáit. A mécseseket hagyományosan pillangó formában helyezték a földre, ami a fájdalommentes halált szimbolizálta. Fehér léggömbök emelkedtek a magasba az elhunyt lelkekre emlékezve, üzeneteket küldve a mennyboltba. A megemlékezésen Petró László református lelkész és Pongráczné Győri Boglárka evangélikus lelkész szólt az elhunyt gyermekek hozzátartozóihoz.

– Azok a gyermekek, akik elmentek közülünk, egy olyan világban vannak, ahol nincs se szenvedés, se fájdalom – mondta Pongráczné Győri Boglárka. Az esten a Csiky Gergely Színház Padlás című darabjának művészei lépnek fel. A Csillagtestvérek éjszakáját a somogyi megyeszékhelyen tizenkettedik alkalommal rendezték. Erdei-Vigh Éva főszervező elmondta: évről évre szeretnének segíteni megnyugvást találni, vigaszt nyújtani azoknak a sorstársaknak, akik elvesztették gyermeküket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában