balesetek

2019.12.12. 11:30

Ne felejtsük: mindig a vonat az erősebb

Megyénkben három vasúti balesetnél helyszíneltek a szakemberek, országosan az előző évhez képest 16 százalékkal kevesebb, 69 baleset történt december elsejéig. Somogyban további lépéseket tesznek a közlekedésbiztonság érdekében, két új gyalogos átkelőt terveznek.

Harsányi Miklós

Megyénkben három vasúti balesetnél helyszíneltek a szakemberek, országosan az előző évhez képest 16 százalékkal kevesebb, 69 baleset történt december elsejéig. Somogyban két új gyalogos átkelőt terveznek.

– Babócsa és Barcs között könnyebb sérüléssel megúszták a vonattal ütközést a fénysorompós kereszteződésben, Siófokon viszont elhunyt az elütött kerékpáros. Marcali és Balatonkeresztúr között kocsival ütközött vonat, a baleset anyagi kárral járt. Kaposvár és Mernye között az idén kerékpárossal, illetve Osztopán és Lengyeltóti között személyautóval ütközött vonat a nem biztosított átjáróban. Ezekben a balesetekben egy-egy személy sérült súlyosan. A MÁV érdeklődésünkre közölte: az útátjárós balesetek hátterében minden esetben a közlekedők figyelmetlensége, a KRESZ előírásainak megszegése állt.

Balatonmáriafürdőn és Balatonföldváron új gyalogosátkelő tervezése zajlik, Fonyód-Bélatelepen a meglévő gyalogátkelő mellé útátjáró tervezése folyik – tájékoztatott a vasúttársaság. Országosan csökkent a vasúti átjárókban a balesetek száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában