siker

2020.10.20. 15:23

Megkapták új felszereléseiket a tűzoltók és az önkéntesek

Több százmillió forint értékű eszközt vehettek át a somogyi önkéntesek.

Góz Lilla

Hétszázmillió forint értékben kaptak az önkéntes tűzoltó egyesületek és mentőszervezetek felszereléseket.

Külön forrásra az önkormányzati tűzoltóságok is pályázhattak. A járványhelyzetre való tekintettel az eszközöket szűkebb keretek között, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságon vehették át az érintettek.

Idén a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz tartozó harmincegy önkéntes tűzoltó egyesület összesen mintegy huszonnyolcmillió forintos támogatásban részesült. Szintén sikeresen pályázott a Somogyi Tűzoltó Hagyományőrző Egyesület és az önkormányzati tűzoltóságok A balatonboglári, a böhönyei, a csurgói, a kadarkúti és a tabi önkormányzati tűzoltóság összesen több, mint tizennyolcmillió forintos támogatást nyert el.

A somogyi szervezetek a napokban vehették át az elnyert eszközöket. Az önkéntesek és az önkormányzati tűzoltóságok többek között védőeszközöket, kéziszerszámokat, jelző- és világítóberendezéseket, EDR-rádiókat vehették át. A kiosztott felszerelések között a vágásbiztos öltözékek, benzinmotoros láncfűrészek, hidraulikus feszítővágók, légzőkészülékek, védőkesztyűk és -sisakok, sugárcsövek, valamint tömlők éppúgy megtalálhatók, mint a gyorsdarabolók, vagy a búvár- és zagyszivattyúk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában