biztonság

2020.10.17. 11:10

A Nagy Testvér is figyel már Hetesen

Rendszámfelismerő és éjjellátó kamerát szereltek fel Hetesen a Petőfi utcában.

Marosi Gábor

Pavelka Béla, a település polgármestere elmondta, azért volt szükség a két kamerára, hogy könnyebben kiszűrjék az idegen autókat és a szabálytalanul közlekedőket. A benzinkút mellett húzódó utca ugyanis lakó- és pihenőövezet, a három és fél tonnánál nehezebb járművek pedig ennek ellenére is gyakran közlekednek arra.

– Szeretnénk megóvni az új út állapotát – fogalmazott a polgármester. – Pár héttel ezelőtt 26 millió forintos állami támogatásból újítottuk fel az utcát és nem szeretnénk, ha úgy nézne ki, mint előtte. A kamerákat és a hozzá tartozó számítógépes rendszert 850 ezer forintért vásárolta az önkormányzat. Hamarosan az Ady Endre utca is új burkolatot kap és szeretnénk ott is hasonló kamerákat telepíteni – mondta Pavelka Béla.

Hetes utcáit már évek óta kamerák figyelik, a rendszert tavaly decemberben újíttatta fel az önkormányzat. Amióta működnek a kamerák, az emberek is nagyobb biztonságban élnek – tette hozzá a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában