közlekedés

2020.10.19. 16:30

Veszélyes őszi lassúzás az utakon

Mezőgazdasági gépek lepték el a somogyi utakat, mivel javában tart a betakarítás megyénkben. A mezőgazdasági gépek jelenlétére figyelmeztetet a rendőrség.

K.G.

traktor és személygépkocsi karambolzott az 58- as úton az autópálya elágazásánál, hárman sérültek meg

Fotó: AS

Javában tart a betakarítás, ezért nagy számban vesznek részt a forgalomban mezőgazdasági munkagépek, terményszállító járművek. Mivel a nagy terhet szállító szerelvények lassabban közlekednek, ezért jelenlétük fokozott baleseti kockázattal jár – figyelmeztet a rendőrség.

A rendőrség felhívja a figyelmet arra, hogy a személygépkocsit vezetők legyenek óvatosabbak, az előzésnél és kikerülésnél tartsanak nagyobb oldaltávolságot. A balesetek leggyakrabban a követési távolság be nem tartása, a kanyarodási- és az elsőbbség­adási szabályok megsértése, a nem megfelelő kivilágítás miatt következnek be.

A mezőgazdasági vontatók, munkagépek vezetőinek azt a tanácsot adják, hogy a gumiabroncsokra tapadt sarat és egyéb szennyeződéseket valamint az úttestre felhordott szennyeződéseket takarítsák le. Az úttestre került szennyeződések miatt bejelentés tehető a 112-es segélyhívón.

Borítókép: Illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában