jótékonysági vadászat

2020.12.30. 10:55

A kórháznak gyűjtöttek a somogyi vadászok

Harminc somogyi vadász vett részt a napokban jótékonysági vadászaton Ordacsehiben és környékén.

Góz Lilla

Tavaszi József, a Csehi-Imrédi Vadásztársaság elnöke elmondta: évek óta szerveznek társas vadászatot és örömmel csatlakoztak ahhoz a tavaly indult országos kezdeményezéshez, amely a 19 megyei kórház gyermekosztályának gyűjt pénzösszeget. Az esemény célja az volt, hogy a felajánlott összegből hiánypótló eszközöket kaphassanak a gyógyító intézmények. Kiemelte, nagyon sokan szerettek volna részt venni a vadászaton, de a járvány miatt harminc főnek volt lehetősége náluk vadászni.

– Nagy örömmel vettük a felkérést, hogy Somogyban a mi vadászterületünkön legyen a jótékonysági vadászat, amely sikeresnek mondható, hiszen több százezer forintot gyűjtöttünk össze a Siófoki Kórház gyerek­osztályának – mondta el Tavaszi József. Összesen kilencven fácán került terítékre a jótékonysági vadászat során.

Országszerte több mint ezeregyszázan vettek részt a jótékonysági vadászatokon. Tavaly 37 millió forintot sikerült összegyűjteniük a vadászoknak, idén is hasonló összegre számítanak.

A jótékonysági vadászat december 27-i dátumát a nemzetközi összefogásban résztvevő országok közösen kívánják a jótékonysági vadászat világnapjává nyilvánítani a közeljövőben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában