megteremtett feltételek

2021.01.14. 16:30

A jövőbe fektetnek az óvodabővítéssel Buzsákon

Bővítik a buzsáki óvodát, hogy már idén ősszel modern, tágas csoport- és fejlesztőszoba fogadja a gyerekeket.

Góz Lilla

Fotó: TIBOR KOVACS

Az intézményben folyamatosan nő a jelentkezők száma. Kíváncsi tekintetek figyelik az ablakból a munkásokat. Az óvodások minden nap nyomon követik, hogyan szépül meg a második otthonuk. A falak már állnak, január végén megkezdődik a tetőszerkezet kialakítása.

– A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) jóvoltából 45 millió forint forrásból és 10 millió forint önerőből tudjuk bővíteni az óvodát – mondta el Kara Lajos polgármester. A beruházással 250 négyzetméterre nő az épület alapterülete. Helyet kap majd benne egy tornaszoba, egy tágas csoportszoba, modern vizesblokkok, valamint beteg gyermekek elkülönítésére és egy logopédiai foglalkozásokra alkalmas helyiség is. A tervek szerint a kivitelező vállalkozó augusztusban átadja az új épületet.

– Azért döntöttünk a fejlesztés mellett, mert azt tapasztaljuk, hogy egyre több helyi és környékbeli gyermeket iratnak be az óvodába – jegyezte meg a polgármester. A buzsáki Tulipán óvodába most 42 gyermek jár. – Folyamatos az érdeklődés helyi és környékbeli családoktól, tavaszra már 46 kicsi fog hozzánk járni – mondta el Hertelendy Andrásné óvodavezető. A fejlesztés révén a családi környezet mellett modern és tágas tereket tudnak biztosítani.

A polgármester kiemelte: egy hét gyermeket fogadó minibölcsőde építése kezdődik meg a következő napokban. – Lengyeltótiba vitték eddig a bölcsiseket, volt olyan család, akinek nem volt autója és busszal kellett szállítania gyermekét, hamarosan már helyben el tudjuk helyezni őket – mondta el Kara Lajos.

 

Kellenek a bölcsik

A megyei önkormányzat az elmúlt két évben 4,4 milliárd forint forrást biztosított bölcsődék létrehozására 24 önkormányzatnak a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével. – A napokban megkezdjük az óvoda szomszédságában a bölcsőde építését – mondta el Gyurákovics László, Somogyvár polgármestere. Hozzátette, a beruházás 200 millió forint TOP-os forrásból valósul meg és idén ősszel már 14 gyermeket tudnak az új intézményben fogadni.

Fotó: Kovács Tibor

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában