új kezdeményezés

2021.04.09. 14:45

Élelmiszerbank segíthet a rászorulókon Kaposváron

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktár nyitását tervezi Kaposváron.

Baka József András

Fotó: KMJV POLG HIV

Magyarországon évente nagyjából 1,8 millió tonna élelmiszerfelesleg keletkezik. A Magyar Élelmiszerbank Egyesület célja, hogy ez a szám csökkenjen, és a még felhasználható élelmiszerek rászorulókhoz jussanak el. A szervezet összegyűjti a hipermarketekben, gyárakban. feldolgozóüzemekben valamint termelőknél fölöslegessé vált és megsemmisítés előtt álló, de fogyasztható élelmiszereket. Ezután gondoskodik a biztonságos tárolásukról és szállításukról, majd szétosztásukat is megszervezi.

– A Magyar Élelmiszerbank Egyesület raktár nyitását tervezi városunkban, melyhez minden segítséget meg fogunk adni – fogalmazott Szita Károly polgármester, miután online értekezletet tartott Cseh Balázzsal, az egyesület elnökével és Szabó Szilviával, az egyesület igazgatójával.

– Szívügyem a téma, éppen ezért a sikeres egyeztetést követően azonnal neki is állunk a munkának, hiszen az élelmiszerbank segítségével nem csupán a kidobott élelmiszerek mennyiségét tudjuk csökkenteni, de a rászorulóknak is segíteni tudunk – tette hozzá Kaposvár polgármestere.

A város számos dologban segítené a raktár létesítését. A helyszín kiválasztásában és annak felszerelésében, valamint új partnerek, önkéntesek felkutatásában tudná támogatni az egyesületet.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület közel száz partnerrel rendelkezik, a kaposvári Kométa is egyik kiemelt támogatójuk. Összesen háromszázezer rászorulóhoz jutnak el, Somogyban közel hétezer embert segítenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában