beruházás

2021.04.12. 14:00

Határidő előtt elkészülhet a csurgói élményfürdő

Már idén karácsonyra szeretnék átadni a csurgói élményfürdőt és szállodát annak ellenére, hogy a kivitelezőnek jövő év március 31-ig kell elkészülnie. Jól haladnak az építkezéssel, így várhatóan a határidő előtt végeznek majd a milliárdos beruházással.

Marosi Gábor

Építőmunkások, gépek és egy hatalmas daru is dolgozik a határ menti kisváros legújabb beruházásán. A sportcsarnok és a városi uszoda mellett lévő területen egy 42 szobás, négycsillagos szállodát építenek, a tetőtérben pedig 62 férőhelyes ifjúsági szálláshelyet alakítanak ki. A hotel mellett közvetlenül több medencés, gyógyászati részleggel ellátott élményfürdő is helyet kap.

– Nagy hangsúlyt fektettünk az egészségmegőrzésre – mondta Füstös János, Csurgó polgármestere. – Kialakítunk fizioterápiás, mofettás és iszappakolásos helyiségeket is. Gyakorlatilag gyógyászati komplexumot építünk, amelytől száz méterre található a járóbeteg-szakellátó központ. Számításaink szerint több mint negyven munkahelyet teremtünk így – tett hozzá.

Csurgón nagy szállodák és hotelek nincsenek, ezért a városba látogatók korábban panziókban, magánszállásokon tudtak szobát kivenni, vagy a 2016-ban kialakított 23 férőhelyes önkormányzati diákszállón. Füstös János úgy véli: ezért is szükséges felépíteni egy minőségi szálláshelyet, amelyre a turisztikai szakemberek szerint nagy a kereslet.

– Ez a beruházás nagyon hiányzott Csurgóról, azt gondoljuk, hogy a szálloda és az élményfürdő húzóerő lesz a térségben – folytatta a polgármester.

– Csurgó környékén sok helyre érdemes kirándulni, ilyen például Kaszó, az őrtilosi Dráva, a gyékényesi kotró, vagy éppen az ágneslaki arborétum.

Az önkormányzat a tulajdonos

A város és környéke egy tradicionálisan mezőgazdasági, agrárjellegű terület, az iparosítás elkerülte, ezért a turizmusban, az idegenforgalomban látjuk azt a jövőképet, ami által kicsit fel tud zárkózni ez az elmaradott térség – hangsúlyozta Füstös János. A polgármester hozzátette: a létesítmények tulajdonosa az önkormányzat, az üzemeltetést azonban húsz évig egy olyan cég végzi majd, aki országszerte is több hasonlót működtet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában