boldog újranyitás

2021.05.01. 18:20

Együtt csobbantak újra, de védettségi igazolvánnyal

A koronavírus járvány miatt elrendelt korlátozásokat szombaton tovább enyhítették. Kinyílt a kaposvári fürdő is, mások élményparkba látogattak, s akadtak olyan családok is, akik hónapok óta most ebédeltek először vendéglőben.

Harsányi Miklós

– Figyelem, figyelem, kezdődik az állatsimogatás és a boci etetés – szólt a hangosbemondó szombaton a patcai Katica Tanyán. Pácser Zoltán párjával, Kollár Tímeával és a négy esztendős Zoéval az élményközpontnál fotózkodott. Játszóház, csúszda és állatsimogató: a család nyitásra érkezett, s pörgősen telt el a kora délelőttük.

– Kiszabadultunk a bezártságból, nagyon jó újra szabadon jönni-menni – mondta a 33 éves férfi. – Remekül érezzük magunkat, ráadásul gyönyörő az idő. Hónapok óta szinte minden zárva volt, elterveztük, hogy mostanában utazunk. El szeretnénk menni a budapesti állatkertbe, s ha nyitnak mozik, egy jó filmet is megnézünk.

Handó Eszter, a Katica Tanya alapító-tulajdonosa azt mondta: a vendégek betartják a biztonsági szabályokat, a kora délelőtt már 15 családot fogadtak, s újabbak érkezését várják. A 13 hektáros területen 100 attrakció található, népszerű a kültéri szélvészcsúszda, az elektromos gokart, és az állatismogató is. A szakember arra számít, hogy a visszatérő vendégeken kívül új látogatók is felkeresik őket. Medgyesy Péter családjával Velencéről érkezett, s feleségével már eldöntötték: hamarosan újra jönnek. A gyerekek, az öt éves Márk és a 11 esztendős Mira örömmel tartott terepszemlét.

– Edzésnek is jó volt – mondta mosolyogva a férfi, miután egy kültéri játékon tesztelte ügyességét. – Nagyon tetszik Somogy, megnéztük a szőlősgyöröki tulipánost, s lenyűgöző a zselici táj. Menet közben csodálatos erdőket láttunk, biztos, hogy rövidesen visszatérünk.

Testhőmérsékletmérés, védettségi- és személyi igazolvány felmutatása: a kaposvári Virágfürdőnél zökkenőmentes volt a belépés. Egyelőre a szauna, a gyógyfürdő és a 25 méteres medence nyílt meg, az első vendég a hajnali hat órás kezdés előtt fél órával érkezett.

Nyitás után nemsokkal csobbant, s a huszonötösben tempózott. Löffler Zita igazgató azt mondta: a délelőtti órákban 150 látogató érkezett, s mindenki fegyelmezetten viselkedett. A dombóvári Szili Gábort leginkább a szauna vonzotta, a 28 éves Tóth Máté a termált választotta. A fiatalember örült, hogy a korlátozások enyhítésével újabb szórakozási, kikapcsolódási lehetőségeket lehet igénybe venni.

Tarját falatoztak a vendégek

Szombattól az éttermek belső tereiben is étkezhetnek a vendégek. Gergely Ica, a kaposvári Kapos Hotel marketing vezetője elmondta: a szép idő miatt aki tehette, a teraszt választotta. Néhányan viszont az étteremben fogyasztották el ebédjüket. A vendégek új étlapot böngészhettek, népszerű volt többek között a májas raguval készített bőszénfai mangalica tarja, melyhez köretként burgonya nudlit kínáltak, illetve a konfitált libacomb, amit hagymás gánicával tálaltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában