óvatosság

2021.05.17. 14:00

Maradt szabad szoba a somogyi hotelekben a pünkösdi hétvégére

Habár a Szállodaszövetség 80 százalékos foglaltságra számít pünkösdkor, a nagyobb somogyi hotelek nem ennyire bizakodóak. A legtöbb helyen jó, ha a szokásos májusi foglaltság felét el tudják érni a hónap végére.

Koszorus Rita

20210511 Győr Várható-e hotel roham a pünkösdi hétvégén. Győr, Pláza Garzon Hotel Képen:I vánkovits Marianna a hotel vezetője Fotó: Huszár Gábor HG Kisalföld

Fotó: Huszár Gábor

Noha évről évre a pünkösd az egyik legkiemeltebb időszaknak számít a hazai turizmusban, az idén biztosan nem lesz telt ház a hotelekben.

– Az átlagos májusi forgalom felét tudjuk realizálni – mondta érdeklődésünkre Nagyné Huszár Andrea, a nagyatádi Hotel Solar igazgatója. – Sokan vannak akik félnek szállodába menni, a vendégkörünkből többen, akik ilyenkor itt szoktak lenni, még az igazolványukra várnak, olyan is van aki a második oltására. Úgy néz ki, hogy ez még júniusra is rányomja a bélyegét, bízunk a nyár második felében és az őszben – tette hozzá.

Kaposváron más a helyzet, a Kapos Hotelben a pünkösd nem kiemelt időszak, azt viszont megfigyelték, hogy egyre gyakrabban érdeklődnek magyar turistacsoportok szálláslehetőségek iránt. – A nyárra főként csoportok foglaltak nálunk – mondta Gergely Ica, a Kapos Hotel marketing vezetője. – Természetjárók jelentkeznek be az ország távoli pontjáról és azért jönnek ide, hogy megismerjék a környéket, felfedezzék a Zselicet és a Deseda környékét. A csoportos foglalások többsége háromnapos, jellemzően péntektől vasárnapig. – A kilátásaink szerint ötmilliós oltottság felett további lazítások lesznek, ez kedvezhet a belföldi utazásoknak. Sokan érdeklődnek Szép-kártya elfogadásáról, úgy látjuk, hogy a zsebek közti átjárhatóság jót tett a hazai turizmusnak – mondta a marketingvezető.

Békeidőben ilyentájt már telt ház a normális a siófoki CE Pláza Hotelben. – A pünkösd erősnek látszik, gyakorlatilag 80 százalék körül lesz a foglaltság – mondta érdeklődésünkre Tóth Gergely tulajdonos. – A foglaláskor már értesítjük a vendégeket, hogy csak igazolvánnyal jöhetnek hozzánk. Van néhány olyan vendég, aki még várja az igazolványát, ebből még adódhat minimális lemorzsolódás.

Bizakodóak a nyarat tekintve a CE Pláza Hotelben. Tóth Gergely szerint nehéz megítélni, milyen lesz a főszezon, de az bizonyos, hogy sokan pihennek a Balatonnál, ám külföldi turistákra nem igazán számíthatnak.

Nem mehet szaunázni az üzleti úton lévő vendég védettségi igazolvány nélkül

A siófoki Prémium Hotel Panorámában is szépen telnek a szabad szobák foglalásait jelző rubrikák a naptárban pünkösdre. – Örömmel készülünk az első hétvégére, amikor a szálloda újra megnyitja kapuit. A védettségi igazolványhoz kötött utazás következtében telt házra bizonyára nem számíthatunk, azonban így is sok új és visszatérő vendéget üdvözölhetünk május 21-én – mondta érdeklődésünkre Góz Zsófia, szállodai értékesítő. – Többnyire gyermekes családok érkeznek hozzánk, akik már rendelkeznek a szükséges igazolvánnyal. A nyár egyelőre szépen alakul, a jelek szerint az idén is nagyon sok család tölti majd el szabadnapjait part menti szállodánkban.

Továbbra is védettségi igazolvány nélkül látogathatják az üzleti, gazdasági, oktatási célból érkezők a szállodákat, de esetükben kötelező a maszk a szálloda egész területén, illetve a wellnessrészt nem látogathatják. A szálláshelyen a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, s a felügyeletük alatt lévő 18. életévét be nem töltött személy tartózkodása megengedett, az igazolvánnyal lehet használni a szállodák fürdő-, és wellness-szolgáltatásait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában