biztonság

2021.05.22. 19:38

Somogyban is harcolnak a kizsákmányolás ellen

A somogyi rendőrök online foglalkozásokkal segít iskolásoknak, hogy elkerüljék az áldozattá válást.

Baka József András

A megye rendőrei az Országos Rendőr-főkapitánysággal és a Traumaközponttal együttműködve valósították meg a programot. Idén három somogyi oktatási intézmény vett részt a szervezésben, Marcaliban a Mikszáth Kálmán Utcai Általános Iskola, Kaposváron pedig a Kisfaludy Utcai Tagiskola és a Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános. A diákok mellett a pedagógusokat is bevonták a programba.

A prevenciós kampány az emberkeskedelemhez kötődő szolgáltatásokat kívánja felszámolni. Felhívják a figyelmet a gyanús, túl sokat ígérő állásajánlatokra, különösen a külföldiekre. Munkavállalás során a szerződéssel kapcsolatos visszaélésekről, illetve azok valóságtartalmának ellenőrzéséről is tájékoztatták a diákokat. A gyanútlan fiatalok anyagilag, szexuálisan és kizsákmányolhatók, és előfordul, hogy bűncselekményre kényszerítik őket, vagy szervkereskedelem áldozataivá válnak.

Az interaktív órán a megelőzés mellett arra is választ kaphattak a diákok, hogy mi a teendő, ha áldozattá válnak, és kihez fordulhatnak segítségért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában