problémás szakasz

2021.05.31. 08:00

Veszélyes a közlekedés a felpúposodott összekötő úton

Balesetveszélyessé vált az Imremajort Balatonfenyvessel összekötő út. Az elmúlt időszakban már baleset is történt amiatt, hogy az út feldomborodott. Az út az Imremajort Csisztával összekötő vasútvonal felújításával az építkezéshez szükséges nyersanyagot szállító teherautók miatt hajolhatott meg.

Turbéki Bernadett

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

– Látszólag nincs nagy baj, ám amint közlekedünk rajta, megfigyelhető, hogy a két széle igencsak megsüllyedt, emiatt az út vesztett szélességéből. Két autó nem fér el, mert a biztonságos távolság már nem megoldott – írta le tapasztalatait Antics László, aki naponta akár többször is végighajt a szakaszon. – A szóban forgó út nem csupán két települést összekötő kapocs. A Nagyberek turisztikai látogatottságához is hozzájárul. A térségben újra megépült az Imremajort Csisztával összekötő vasútvonal, amelynek munkálataihoz rengeteg vasúti építőanyagot mozgattak az úton a teherautók.

– Az útban keletkező állagromlásért annak használójának kellene helytállnia – húzta alá lapunknak Lombár Gábor, Balatonfenyves polgármestere, aki azt javasolta, hogy a problémát a tulajdonosnak és a vasútépítés kivitelezőjének jelezzék. A terület tulajdoni viszonyai közigazgatási szempontból kuszának mondhatók, az önkormányzat nem kezelője, s nem is tulajdonosa.

– A beruházás megkezdése előtt a MÁV leányvállalata a kivitelező MÁV FKG Kft. megállapodást kötött az út kezelőjével, a Hubertus Bt.-vel. Ebben rendezik a felek egymás között az út használati kérdését, díját, az azzal kapcsolatos kivitelezői feladatokat. A MÁV FKG a kivitelezés során és annak befejeztével a megállapodás szerint fog eljárni – írta válaszában a vasúttársaság. Úgy tudjuk, a Hubertus Bt. nem jelzett problémát a kivitelező felé, de köztük rendszeresek az egyeztetések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában