mozogni jó

2021.06.24. 17:30

Újra tornázhat minden kortalan Kaposváron

Újra elindult a „Kortalan Torna” Kaposváron. az egyedülálló kezdeményezés része a „Legegészségesebb Város” elnevezésű törekvésnek.

Turbéki Bernadett

– 2019–ben azt a célt tűztük ki, hogy 2030-ra Kaposvár az ország legegészségesebb városa legyen. A járvány alatt a kórházban elhunyt 333 beteg közül valamennyi krónikus betegségben szenvedett, amelyhez megkapták a koronavírust. Ha fittek, egészségesek vagyunk, kevésbé dönt le a betegség-mondta Szita Károly. Felhívta a figyelmet a város szabadidő–sportlétesítményeire, amelyek az egészséges életmódot hivatottak szolgálni. Hét helyszínen, heti tíz alkalommal vehetnek részt az érdeklődők a kellemes mozgást nyújtó, ingyenes „Kortalan Tornán”, amelyhez 300 polyfoamot osztanak ki az elkövetkezendő időszakban.

Rábai Gyuláné 2019 áprilisa óta, a program kezdetétől fogva járt tornázni a Városligetbe.

– Nagyon sokat javított az egészségemen a torna, ám a másfél éves kihagyás nem használt az egyensúlyérzékemnek–mondta Rábai Gyuláné.

 

–Reggel egy órát mozogtam a Városligetben, kitartok a kezdetek óta – mondta Takács Béla Józsefné.

– Nemcsak az egészséget, hanem a közösség élményét is nyújtja a program, amely a mindennapokat segíti. Az élet rövid, de az egészséges életmóddal meghosszabbítható – mondta Kalocsa Zoltán, a „Kortlan Torna” szakmai vezetője. Egyelőre 6—10 fős csoportokban mozognak a résztvevők, ám a szervezők szeretnék a pandémia előtti 20–30 főre feltornázni a létszámot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában