programok a fiataloknak

2021.07.31. 11:30

A kóruspróbák között sokat kirándulnak és vitorláznak a kaposvári iskolások

Kórustábort szerveztek a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont növendékeinek Kőröshegyen.

Marosi Gábor

Az egyhetes táborban 26 általános iskolás és három pedagógus vesz részt. Kalocsainé Pintér Mónika énektanár, a tábor vezetője elmondta, első alkalommal hirdették meg a péntek délutánig tartó vakációt, melyet az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) hárommillió forinttal támogatott.

– Úgy állítottuk össze az egyhetes programot, hogy minél több élményt szerezzenek a fiatalok – mondta a tábor vezetője. – Minden nap másfél órát foglalkozunk az énekléssel. Fokozatosan visszavezetjük őket a zene világába, mert a járványhelyzet miatt az elmúlt tanévben nem igazán volt lehetőség a kórusmunkára. A célunk, hogy a tábor utolsó napjára, péntekre pontosan, precízen szólaljanak meg az énekek – tette hozzá Kalocsainé Pintér Mónika.

Az egyhetes tábor legfiatalabb résztvevői harmadik, a legidősebbek hatodik osztályosok. A tábor vezetője elmondta, a diákoknak rengeteg szabadidőt biztosítanak. A közös élmények nagyon fontosak, mert azok is segítik az együtt gondolkodást. Kirándulás, balatoni vitorlázás, strandolás és kalandpark is szerepel az ötnapos programban, csütörtökön este pedig a tanult művekből minikoncertet szerveznek Kőröshegyen.

Fotó: MW

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában