csőtörés

2021.07.19. 20:00

Távvezérlő figyeli, ha megreped a vízvezeték

Egy intelligens, távvezérelhető vízszabályozó eszközt fejlesztett ki a Dunántúli Regionális Vízmű (DRV) Zrt. A távvezérléssel nyitható és zárható TávVíz rendszer a vezetékben áramló víz zöld­energiáját alakítja elektromos energiává.

K. G.

A DRV Zrt. szakmai műhelye által kifejlesztett új technológia a magyar szabadalmi jogot már elnyerte, európai bejegyzése is folyamatban van. Az eszköz figyelni tudja, hogy a vízmérő mér-e a földbe elfolyt vízmennyiséget vagy sem. Másik funkciója az előrefizetős mérés. A rendszer alkalmas arra, hogy az előrefizetés mértékéig biztosítsa a felhasználók számára a vízellátást.

A csőtörésfigyelésnek a TávVíz monitoringrendszere az alapja – ez a funkció nagy segítséget jelenthet azoknak, akik nem laknak folyamatosan az adott ingatlanban, mert egy telefonos applikáció, e-mail vagy webes felület segítségével értesítést kaphatnak arról, ha csőtörés van. Ez a funkció kimondottan a környezettudatos vízfelhasználást támogatja: a riasztást követően ugyanis, a hiba elhárításáig a DRV Zrt. szakemberei távvezérléssel azonnal el tudják zárni a vizet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában